V Mexiku ji nazývají salsou, ve skutečnosti se jedná o nakládanou cibuli v pomerančové šťávě, habaneru a dalších skvělých ingrediencích. Cibule se během několika hodin zbarví do krásné výrazné růžové barvy. Je známá jako doplněk k trhanému vepřovému masu puerco pibil, ale skvěle může doprovázet také další jídla mexické kuchyně. Recept pochází z mexického poloostrova Yucatán.
Recept na mexickou nakládanou cibuli
Co potřebujete
- 1 velká červená cibule
- 100 ml pomerančové šťávy
- 50 ml vinného octa
- půl chilli papričky habanero
- půl lžičky soli
- půl lžičky pepře
Jak na to
- Nakrájejte cibuli na půlměsíčky.
- V hrnci přiveďte k varu cca půl litru vody, poté odstavte z plotny a vložte do vody nakrájenou cibuli. Nechte 10 minut v horké vodě, poté zceďte.
- Kousek habanera nakrájejte na co nejmenší kousíčky (podle jste schopní zvládnout i pálivější, klidně přidejte). Smíchejte s pomerančovou šťávou, octem, solí i pepřem. Poté přimíchejte cibuli.
- Nechte marinovat nejméně dvě hodiny. Cibule se začne krásně zbarvovat dorůžova. Skladovat ji můžete v lednici až dva týdny, její chuť bude ještě intenzivnější.
Shrnutí

Recept na
Mexická nakládaná cibule CEBOLLA MORADA
Ochutnáno
Příprava ingrediencí
Celkový čas
Hodnocení





One thought on “Mexická nakládaná cibule SALSA DE CEBOLLA MORADA”