V Mexiku ji nazývají salsou, ve skutečnosti se jedná o nakládanou cibuli v pomerančové šťávě, habaneru a dalších skvělých ingrediencích. Cibule se během několika hodin zbarví do krásné výrazné růžové barvy. Je známá jako doplněk k trhanému vepřovému masu puerco pibil, ale skvěle může doprovázet také další jídla mexické kuchyně. Recept pochází z mexického poloostrova Yucatán.
Recept na mexickou nakládanou cibuli
Co potřebujete
- 1 velká červená cibule
- 100 ml pomerančové šťávy
- 50 ml vinného octa
- půl chilli papričky habanero
- půl lžičky soli
- půl lžičky pepře
Jak na to
- Nakrájejte cibuli na půlměsíčky.
- V hrnci přiveďte k varu cca půl litru vody, poté odstavte z plotny a vložte do vody nakrájenou cibuli. Nechte 10 minut v horké vodě, poté zceďte.
- Kousek habanera nakrájejte na co nejmenší kousíčky (podle jste schopní zvládnout i pálivější, klidně přidejte). Smíchejte s pomerančovou šťávou, octem, solí i pepřem. Poté přimíchejte cibuli.
- Nechte marinovat nejméně dvě hodiny. Cibule se začne krásně zbarvovat dorůžova. Skladovat ji můžete v lednici až dva týdny, její chuť bude ještě intenzivnější.
Shrnutí
Recept na
Mexická nakládaná cibule CEBOLLA MORADA
Ochutnáno
Příprava ingrediencí
Celkový čas
Hodnocení
7 Review(s) Based on
One thought on “Mexická nakládaná cibule SALSA DE CEBOLLA MORADA”