Kambodžská kuchyně je směsicí vlivů okolních zemí – především Vietnamu, Indie nebo Thajska. Nejpočetnější etnickou skupinou jsou v Kambodži Khmérové, proto se často zaměňují výrazy kambodžská a khmerská kuchyně. Oproti sousedním kuchyním však není primárně pikantní, jídla se servírují méně pikantní a každý si dochutí jídlo podle své chuti. Tato salsa vystihuje ideu kambodžské kuchyně – je kombinací nasládlé chuti manga, svěží limetkové šťávy a pikantních papriček. Tato mango salsa se hodí jako dip k bramborám, krevetovým chipsům, čerstvé zelenině, grilovanému masu nebo rybě. Je velmi jednoduchá a hlavně chuťové výborná!
Recept chilli mango salsa Tirk Salouk Swai
Co potřebujete
- 1 zralé mango
- 1 lžička limetkové šťávy
- hrst koriandru
- 1 jarní cibulka
- půl lžičky soli
- 1-4 chilli papričky, např. bird´s eye (podle toho, jak zvládáte a jak vám chutná pálivé)
Jak na to
- Tato salsa má dvě varianty – buď můžete zvolit hladkou omáčku. V tom případě jednoduše nakrájejte všechny ingredience, vložte je do mixéru a rozmixujte v hladkou omáčku.
- Pokud chcete spíš hrubší variantu, pak stačí nakrájet mango na drobné kousky, stejně jako cibulku. Chilli buď nakrájejte nebo nadrťte na co nejmenší kousky. Ingredience smíchejte. V této variantě více vynikne chuť manga a méně další ingrediencí.
- V obou případech doporučuji použít nejprve méně chilli papriček i limetkové šťávy a raději přidávat podle vaší chuti. Omáčka je chuťové velmi výrazná.
Shrnutí
Recept na
Kambodžská mango chilli salsa - TIRK SALOUK SWAI
Ochutnáno
Příprava ingrediencí
Celkový čas
Hodnocení
1 Review(s) Based on
One thought on “Kambodžská mango chilli salsa – TIRK SALOUK SWAI”