ALAMBRE: Mexické maso se zeleninou a se sýrem

Křehké a šťavnaté maso, křupavá zelenina a horký roztopený sýr. To vše zabalené v lehce křupavém taco. To je mexický sen. Alambre!

Alambre je oblíbený druh masovo-zeleninové náplně, kterou Mexičané plní malé pšeničné nebo kukuřičné tortillky zvané tacos. “Alambre” v překladu znamená “drát” a odkazuje ke kovovým tyčinkám, na které se napichuje maso a zelenina, aby se vytvořil špíz. V tomto receptu se totiž používají stejné ingredience jako pro přípravu grilovaných špízů, jen se nenapichují, ale končí na rozpálené pánvi a poté v malé opečené tortile zvané taco. Tento druh tacos je oblíbený zejména v hlavním městě Ciudad de México a ve střední části Mexika.

Pro přípravu se nejčastěji používá kuřecí nebo hovězí maso, někdy se ale připravují také s mořskými plody nebo s klobáskou. Jak už jste určitě uhodli, jídlo se může připravovat v různých podobách a s různými ingrediencemi. Níže najdete základní recept, který můžete obměňovat a vylepšovat. Co by ale nikdy nemělo chybět, je nějaká výrazná mexická salsa, která dodá masu ten správný říz, a půlka limetky, která dodá všemu ten správný čerstvý říz. Může to být mexické guacamole s avokádem nebo rajčatová salsa roja.

Doufám, že už se vám sbíhají sliny!

Mexické maso alambre se sýrem - Ochutnejte svět

Recept na mexické alambre

Co potřebujete

  • 600 g kuřecích prs
  • 200 g slaniny
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 300 g sýra (ideálně mexický pařený sýr oaxaca, nahrazuje se mozzarellou nebo sýrem typu gouda)
  • sůl a pepř
  • malé tortilly

Jak na to

  1. Nakrájejte cibuli a papriku na větší kousky. Nasekejte česnek. Kuřecí maso nakrájejte na drobné kousky, stejně jako slaninu.
  2. Na pánvi rozehřejte trochu oleje na vyšší teplotu. Vhoďte slaninu a nechte ji pustit tuk. Přidejte kuřecí maso a opékejte, dokud se maso nepropeče i zevnitř. Pak vhoďte cibuli, papriku a česnek. Za občasného míchání opečte dozlatova, dokud vše nezměkne.
  3. Osolte a opepřete podle chuti. Zakápněte citronem a ochutnejte, jestli jsou všechny chutě vyvážené. Poté přidejte sýr a postupně míchejte. Sýr se rozteče a obalí maso ze všech stran. Jakmile je sýr roztopený, sundejte pánev z ohně.
  4. Na grilu nebo na pánvi opečte tortilly. Stačí chvilka, aby se tortilly prohřály a lehce se opekly.
  5. Na každou z nich dejte trochu masové směsi se sýrem a máte hotovo! Doporučujeme hustě zasypat čerstvým koriandrem. Buen provecho 🙂Mexické maso alambre se sýrem - Ochutnejte svět
Shrnutí
recipe image
Recept na
ALAMBRE: Mexické maso se zeleninou a se sýrem
Ochutnáno
Příprava ingrediencí
Doba vaření
Celkový čas
Hodnocení
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *