Havajské HULI HULI: grilované kuře s ananasem

Huli huli je tradičním havajským receptem na přípravu kuřat, který vás nadchne výraznou nasládlou chutí, kterou nejlépe doplní kousky grilovaného karamelizovaného ananasu. Na Havaji se recept připravuje z divokých kuřat, která se v havajské divočině pohybují volně a jsou chráněná, pokud se ale zatoulají do civilizace, je možné je lovit a vařit. Huli huli znamená “obrátit, obrátit“. Ananasová marináda na ohni snadno karamelizuje, a je proto třeba kousky masa často na grilu obracet, aby se nepřipálily. Na Havaji se tradičně připravují celá kuřata na rotujících grilech. Pokud si maso připravíte v troubě, vyhnete se spálení povrchu, ale také se připravíte o vůni ohně, která nás na grilovaném jídle tak baví. Vyzkoušejte obě varianty, zamilujete si je!

Huli huli grilované kuře s ananasem - Ochutnejte svět

Recept na havajské grilované kuře s ananasem

Co potřebujete

  • 2 kuřecí stehna nebo kuřecí prsa (na celé porcované kuře množství marinády zdvojnásobte)

Marináda na grilované kuře:

  • 1 hrnek ananasové šťávy
  • půl hrnku třtinového cukru
  • půl hrnku sojové omáčky
  • půl hrnku rajčatového pyré
  • 2 lžičky čerstvého zázvoru
  • sůl

Na ozdobu: jarní cibulka

Marináda na grilované kuře - havajské huli huli kuře s ananasem - Ochutnejte svět

Příloha: grilovaný ananas (1 ananas a pár lžic třtinového cukru)

Jak na to

  1. Zázvor očistěte a poté nastrouhejte najemno. Do ananasové šťávy nasypejte třtinový cukr a v mikrovlnce nebo v hrnci zahřejte, aby se třtinový cukr rozpustil. Poté vše smíchejte dohromady: ananasovou šťávu s třtinovým cukrem, sojovou omáčku, rajčatové pyré a nastrouhaný zázvor.
  2. Kuře osolte ze všech strany, dejte jej do pekáčku nebo formy s vyšším okrajem a poté jej naložte do marinády. Nechte několik hodin nebo ideálně přes noc marinovat.
  3. Poté můžete ugrilovat – často jej znovu potírejte tekutou marinádou, aby se na mase udělala hezká vrstva zkaramelizované omáčky. Zbytek omáčky zahřejte v hrnci, aby se zredukovala do požadované hustoty a na talíři omáčkou znovu polijte ugrilované maso.
  4. Druhou variantou je maso upéct v troubě. Pekáč nebo formu s masem a s marinádou zakryjte alobalem. Pečte na 180 °C přibližně 75 minut. Dvakrát nebo třikrát v průběhu pečení odkryjte, polijte maso marinádou, znovu zakryjte a pokračujte v pečení. Po 75 minutách odkryjte alobal, polijte maso marinádou a nechte nezakryté maso zlehka opéct dozlatova.Grilované kuře v ananasové marinádě - Ochutnejte svět
  5. Pokud chcete maso servírovat s grilovaným ananasem, připravte jej následujícím způsobem: ananas nakrájejte na delší pásky nebo půlměsíčky, zlehka jej posypte z obou stran třtinovým cukrem a poté grilujte z obou stran, aby cukr zkaramelizoval a ananas se lehce opekl.

Grilované kuře s ananasem - havajské huli huli - Ochutnejte svět

Shrnutí
recipe image
Recept na
Havajské grilované HULI HULI KUŘE s ananasem
Ochutnáno
Příprava ingrediencí
Doba vaření
Celkový čas
Hodnocení
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *