Mexická nakládaná cibule SALSA DE CEBOLLA MORADA

V Mexiku ji nazývají salsou, ve skutečnosti se jedná o nakládanou cibuli v pomerančové šťávě, habaneru a dalších skvělých ingrediencích. Cibule se během několika hodin zbarví do krásné výrazné růžové barvy. Je známá jako doplněk k trhanému vepřovému masu puerco pibil, ale skvěle může doprovázet také další jídla mexické kuchyně. Recept pochází z mexického poloostrova Yucatán.

Recept na mexickou nakládanou cibuli

Co potřebujete

  • 1 velká červená cibule
  • 100 ml pomerančové šťávy
  • 50 ml vinného octa
  • půl chilli papričky habanero
  • půl lžičky soli
  • půl lžičky pepře

Jak na to

  1. Nakrájejte cibuli na půlměsíčky.
  2. V hrnci přiveďte k varu cca půl litru vody, poté odstavte z plotny a vložte do vody nakrájenou cibuli. Nechte 10 minut v horké vodě, poté zceďte.
  3. Kousek habanera nakrájejte na co nejmenší kousíčky (podle jste schopní zvládnout i pálivější, klidně přidejte). Smíchejte s pomerančovou šťávou, octem, solí i pepřem. Poté přimíchejte cibuli.
  4. Nechte marinovat nejméně dvě hodiny. Cibule se začne krásně zbarvovat dorůžova. Skladovat ji můžete v lednici až dva týdny, její chuť bude ještě intenzivnější.

Mexická nakládaná cibule cebolla morada - Ochutnejte svět

Shrnutí
recipe image
Recept na
Mexická nakládaná cibule CEBOLLA MORADA
Ochutnáno
Příprava ingrediencí
Celkový čas
Hodnocení
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

One thought on “Mexická nakládaná cibule SALSA DE CEBOLLA MORADA

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *