Opékané španělské papričky PIMIENTOS DE PADRÓN

Pimientos de padrón jsou menší zelené papričky, které patří mezi oblíbené španělské tapas – tedy drobné pochutiny, které si Španělé dopřávají se sklenkou dobrého piva nebo vína. Patří mezi tradiční jídla z oblasti Galície, kde se připravují dozlatova opékané na olivovém oleji. I když se jedná o chilli papričku, ne každý kousek je ostrý, a proto se při sdílení jednoho talíře vždy čeká, kdo bude mít smůlu a dostane tu jednu pověstnou pálivou papričku, která se na talíři vždy najde. Díky tomu mají v Galícii zvláštní přísloví, které zní: „Como los pimientos de padrón: unos pican y otros no.“ (tedy „Jako pimientos de padrón: některé pálí a jiné ne.“).

Papričky se dají koupit ve specializované chilli obchodech, ale také například v Kauflandu.

Španělská tapa - piminetos de padrón - Ochutnejte svět

Recept na přípravu pimientos de padrón

Co potřebujete

  • papričky pimientos de padrón
  • hrubozrnnou sůl
  • olivový olej

Jak na to

  1. Papričky omyjte a osušte. Rozehřejte na pánvi olivový olej a papričky vhoďte do pánve.
  2. Papričky začnou pomalou zlátnout a opékat se, často je míchejte, aby se opekly ze všech stran. V průběhu vhoďte do pánve trochu hrubozrnné soli a promíchejte.
  3. Jakmile jsou papričky zplasklé a dozlatova opečené ze všech stran, můžete je vyjmout z pánve na talíř. Před servírováním je dostatečně posypte hrubou solí.

P.S.: Pimientos de padrón se mohou připravovat také na grilu! Určitě je proto vyzkoušejte jako přílohu k masu nebo jen tak – po Španělsku – jako chuťovku nebo předkrm.

Shrnutí
recipe image
Recept na
Opékané španělské papričky PIMIENTOS DE PADRÓN
Ochutnáno
Doba vaření
Celkový čas

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *