Kambodžská mango chilli salsa – TIRK SALOUK SWAI

Kambodžská kuchyně je směsicí vlivů okolních zemí – především Vietnamu, Indie nebo Thajska. Nejpočetnější etnickou skupinou jsou v Kambodži Khmérové, proto se často zaměňují výrazy kambodžská a khmerská kuchyně. Oproti sousedním kuchyním však není primárně pikantní, jídla se servírují méně pikantní a každý si dochutí jídlo podle své chuti. Tato salsa vystihuje ideu kambodžské kuchyně – je kombinací nasládlé chuti manga, svěží limetkové šťávy a pikantních papriček. Tato mango salsa se hodí jako dip k bramborám, krevetovým chipsům, čerstvé zelenině, grilovanému masu nebo rybě. Je velmi jednoduchá a hlavně chuťové výborná!

 

Mango chilli salsa - Tirk Salouk Swai - Ochutnejte svět

Recept chilli mango salsa Tirk Salouk Swai

Co potřebujete

  • 1 zralé mango
  • 1 lžička limetkové šťávy
  • hrst koriandru
  • 1 jarní cibulka
  • půl lžičky soli
  • 1-4 chilli papričky, např. bird´s eye (podle toho, jak zvládáte a jak vám chutná pálivé)

Jak na to

  1. Tato salsa má dvě varianty – buď můžete zvolit hladkou omáčku. V tom případě jednoduše nakrájejte všechny ingredience, vložte je do mixéru a rozmixujte v hladkou omáčku.
  2. Pokud chcete spíš hrubší variantu, pak stačí nakrájet mango na drobné kousky, stejně jako cibulku. Chilli buď nakrájejte nebo nadrťte na co nejmenší kousky. Ingredience smíchejte. V této variantě více vynikne chuť manga a méně další ingrediencí.
  3. V obou případech doporučuji použít nejprve méně chilli papriček i limetkové šťávy a raději přidávat podle vaší chuti. Omáčka je chuťové velmi výrazná.

Mango chilli salsa - Tirk Salouk Swai - Ochutnejte svět

One thought on “Kambodžská mango chilli salsa – TIRK SALOUK SWAI

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *