Wasabi

Co je wasabi

Wasabi je typický japonský křen, ze kterého se vyrábí zelená pasta. Wasabi je charakteristické svou pikantní výraznou chutí. Používá se pro dochucování jídel nebo jako dip, který se servíruje spolu s pokrmem. Každý strávník tak má možnost si jídlo dochutit podle vlastních preferencí.

Samotné pěstování rostliny, jejíž kořen se používá pro přípravu pasty, je drahé a náročné na klimatické podmínky.

Co připravit s wasabi

U nás se wasabi nejčastěji používá pro dochucení sushi. Použít jej však můžete na různé recepty z japonské kuchyně. Wasabi je také skvělé pro dochucení majonézy, čímž vám vznikne lehce pikantní dip vhodný třeba ke grilovanému masu nebo do salátu. Obecně jej však můžete použít kamkoli, kde chcete dosáhnout lehce pikantní a křenové chuti.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *