Kurkuma

Co je kurkuma

Kurmuma je druh koření, který se používá především v indické kuchyni, oblíbený je také v některých afrických kuchyních. Je jednou z hlavních součástí směsi kari, které propůjčuje typicky žlutou barvu. Kurkuma pochází z kořenu kurkumovníku dlouhého, který se může používat podobně jako zázvor i čerstvý, případně se kořen suší a mele na jemný prášek. Výrazně barví dožluta a má jemnou nahořklou příchuť.

Jak použít kurkumu

Kurkumu můžete použít pro dochucení masa, luštěnin, rýže i sýrů. Pro přípravu kari smíchejte kurkumu s kajenským pepřem, pískavicí, kmínem, koriandrem, hořčicí a dalšími typy koření. V různých regionálních variacích směs obsahuje různá koření.

Tipy na recepty s kurkumou

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *