Garam masala

Co je koření garam masala

Jedná se o směs koření typickou pro indickou kuchyni. Je také známo pod jménem "koření pěti vůní". Doslova spojení garam masala znamená "horká směs koření", a to i přesto, že v této směsi není chilli. To se do indických jídel přidává zvlášť.

Co obsahuje garam masala (složení)

Základní ingredience je římský kmín, černý pepř, hřebíček, muškátový květ, koriandr, kardamom a bobkový list. V různých oblastech Indie se ale složení může lišit. Garam masala tak může obsahovat také například nové koření, skořici nebo jiné koření.

Jak použít koření garam masala

Koření se buď přidává na pánev jen s olejem nebo jiným tukem, na kterém se krátce osmahne (krásně se rozvoní a jeho chuť bude výraznější), najemno mleté koření je lepší přidat až v průběhu vaření, aby se nespálilo. Tvoří základ spousty indický jídel, především indických kari.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *