Domácí kebab v lilku – PATLICANLI İSLİM KEBABI

Stejně jako Turecko je napůl evropské a napůl arabské, stejně tak se v turecké kuchyni míchají vlivy staré otomanské říše s evropskými jídly. A Turkové jako živý a hovorný národ často tráví spoustu času na ulici, kde se mohou stravovat u některého z početných stánků s jídlem. Právě kebab je oblíbenou specialitou, i když v České republice si pod ním spousta lidí nepředstavuje mleté maso a ještě méně jej známe zabalený v opečeném lilku.

ss

Recept na turecký kebab v lilku

Co potřebujete

  • 1 lilek
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl a pepř
  • máta, oregano, petržel, kmín

Na omáčku

  • 500 g pasírovaných rajčat
  • menší cibule
  • stroužek česneku
  • sůl a pepř
  • oregano, skořice

Jak na to

  1. Celé lilky nakrájejte na tenké plátky a plátky poté na polovinu, abyste získali dlouhé pásky. Tyto pásky posypte solí a nechte odložené bokem cca 15 minut. Sůl z nich vytáhne přebytečnou sůl, kterou pak snadno osušíte papírovou utěrkou.
  2. Mezitím si připravte maso – smíchejte mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a koření.
  3. Z masa si připravte malé placičky.
  4. Lilky osušte a na troše oleje je opékejte z obou stran.
  5. Na oleji poté opečte také masové placky – kebaby.
  6. Na talíř si položte do kříže dva pásky opečeného lilku a do středu položte kebab. Lilek poté postupně překládejte přes maso, poté přidejte kousek rajčete a papriky. Celou hromádku poté propíchněte dohromady párátkem.
  7. Jednotlivé kebaby v lilku naskládejte do pekáčku.
  8. Připravte si omáčku. Na pánvi, kde jste smažili lilky i maso, osmahněte nasekanou cibuli a česnek. Přidejte pasírovaná rajčata a dochuťte solí, pepřem, oregánem a troškou skořice. Omáčku nalijte kolem kebabů v lilku a pekáč dejte na cca 10 minut do trouby.
  9. Servírujte s rýží.

Islim Kebabı - kebab v lilku - Ochutnejte svět

One thought on “Domácí kebab v lilku – PATLICANLI İSLİM KEBABI

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *